perjantai 30. joulukuuta 2011

Reipasta kuntoilua 2012

Kävelen pimeässä kohti kaupungin keskustaa. Rauhallinen kävely nostaa sykkeen toiselle sadalle. Hikikarpalot valuvat uusien joulupukin tuomien vaateiden alla. Joku tässä kävelyssä kuitenkin inspiroi. Olen aloittanut kuntoilun ainakin kymmenen kertaa vuoden 2011 aikana. Aina se on päättynyt parin viikon alkuinnostuksen jälkeen. Kuulostaako tutulta?
Vuonna 2012 Kuopion Reipas tarjoaa meille kaikille ennenäkemättömän mahdollisuuden kuntoiluun, sykkeen nostattamiseen ja hienvaluttamiseen yhdessä muiden samanhenkisten kanssa. 
Maratonkoulu on sopiva palvelu kaikille, jotka haluavat tavoitteellisesti nostaa kuntoa kohti ensikesän aurinkoisia päiviä. Lähtötasovaatimuksia ei ole. Anne-Marikan vetämässä Maratonkoulussa on nähty huikeita tuloksia. Vuonna 2009 eräskin naishenkilö lähti mukaan tasolta, jossa juoksu onnistui noin sadan metrin verran. Tuloksena oli viidessä kuukaudessa kuntotaso, jolla Helsingissä onnistui puolimaratonin juokseminen. Viimevuonna eräs mieshenkilö pudotti painoa toistakymmentä kiloa ja juoksu maistui paremmin kuin kertaakaan aikuisiällä. Onpa joukossa ollut henkilöitä, jotka ovat tavoitelleet kolmentunnin alittamista maratonilla ja tavoite on Anskun ohjauksessa toteutunut.         
Juoksuklubi tarjoaa mahdollisuuden kuntoilla viikoittain samanhenkisen porukan kanssa. Samalla saa vinkkejä ja ohjeita omatoimiseen kuntoiluun. Juoksuklubi pitää meidät kiinni säännöllisessä harjoittelussa.
Kuntoklubi on palvelu meille, jotka haluavat vaihtaa lajeja ja tutustua erilajeihin. Tämän tyyppistä palvelua ei saa kaupungissa muualta.
Aikuisten yleisurheilukoulussa syksyllä 2011 nähtiin iloisia ilmeitä ja uudenlaista kuntoilua eri yleisurheilulajien parissa. Hauskaa oli lukea eräästäkin hennosta naisihmisestä, joka löysi uusia lihaksia heittäessään moukaria.  Lasten vanhemmille aikuisten yleisurheilukoulu voi tarjota mielenkiintoisen elämyksen saman lajin parissa, jota omat lapset harrastavat.
Jaaha, saavuin torinkulmalle. Paita on märkä, eikä happi kulje. Nyt on viikonlopun yli mietittävä, minkä Kuopion Reippaan palvelun pariin vuoden 2012 alussa liittyisi. Onneksi laatu on taattua, onhan seuran kuntoliikuntapäällikkö, Ansku, AMK liikunnanohjaaja ja alle 1.25 puolimaratoonari. Seura on kaikenlisäksi ainoa Suomen Urheiluliiton virallinen maratonkouluseura kaupungissa.
Torimontun äärellä 30. päivänä joulukuuta 2011,
Tuleva Kuopion Reippaan kuntoilija (paita märkänä ja hengästyneenä)
http://www.kuopionreipas.fi/kuntoliikunta/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti