torstai 22. maaliskuuta 2012

Ostia & Victoria Secret

Vaikka kevät alkaa vääjäämättömästi saapua jo Kuopion korkeudelle, niin siitä huolimatta Kuopion Reippaan neljä urheilijaa pakkasi laukkunsa ja vaihtoivat komeat Kuopion maisemat hieman kesäisempään. Kohteena oli Italian Ostia ja reissuun lähtivät Olli, Virpi, Janne ja Reetta.

Sunnuntaina oli edessä pitkä ja raskas matkustuspäivä. Kuopion maaperältä irtaannuttiin 11.30 ja Italiaan laskeuduimme klo 19. Välissä pieni lasku Helsinkiin, jossa seurueemme kerkesi ruokailla ja nostaa leirikuumeen suunnitelmissaan hyvin korkealle. Valitettavasti kuume näytteli liian suurta osaa Virpillä, joka on ollut hieman toipilaana reissun alussa. Janne ja Reetta on myös ollet flunssan kourissa, mutta harjoittelemaankin päästiin.

Italiassa oli sunnuntaina illasta n. 15 astetta lämmintä. Jännitysnäytelmä alkoi lentokentällä Ollin matkalaukun ollessa hetken hukassa. Kokeneena Italian miehenä Olli sönkötti aikansa ja matkalaukku löytyi tilauksesta. Tämän episodin takia myöhästyimme lentokentältä lähtevästä bussista, joka olisi vienyt meidät perille Ostiaan. Olli näytti suurmiehen taitonsa ja hommasi seurueellemme pimeän ja varsin tilavan taksin. Majoituspaikkaan päästiin, kun Olli loppupeleissä opasti kuljettajan perille. Vanha mies oli tyytyväinen, kun pääsi kuskaamaan urheilullisen seurueemme ja toivotteli hyviä jatkoja.

Huoneenluovutus oli juhlava tilaisuus. ”Mamma” tuli tervehtimään Ollia ja Virpiä, jotka olivat vuosi sitten tehneet lähtemättömän vaikutuksen vuokraemäntään. Paikallinen sihteeri teki Janneen vaikutukseen, olihan hänen nimensä Victoria Secret (paidassa ainakin luki niin) ja jalassa upeat lepardihousut. Asuinhuoneisto saatiin ja ruoka hommattin. Leiri oli alkanut.

Maanantaina alkoi urheilijan arki. Aamutreeni heitettiin alta pois ja samalla katseltiin paikallisia juoksupaikkoja, urheilustadion ja merikin löydettiin. Aamulla oli urheilukentällä lasten yleisurheilukisat menossa ja paikallinen RRR-porukka oli vetelemässä omia yhteislenkkejään. Illasta tehtiin jo hapenotonharjoitus radalla ja kävimme esittelemässä itsemme paikalliselle kenttävahdille ja saimme harjoituslipukkeet kentälle. Vilaus muistakin suomalaisista yleisurheilijoista on nähty. Todennäköisesti heihinkin kerkeämme reissun aikana törmäillä.

Leiri on alkanut Reippaasti ja kaikki jo puhuvat omasta mielestään sujuvaa italiaa. Leipää ja jäätelöä on kaupasta tilailtu ja mitäpä muuta urheilijaa ravinnokseen tarvitsee? Kaduilla kaikuvat Ciao bella -huudot, kun vihreät asujen kannattajat kuluttavat lenkkitossujaan ja aiheuttavat ihmetystä ruskealla ihopigmentillä ja irlantilaisella olemuksella.
- C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti